KRS247.no

Henter værvarsel...

– Veldig usikkert hvor regnet faller

Det eneste man kan sikkert si er at det kommer til å regne en hel del på flere steder i Sør-Norge. Så langt ser det ut til at Sørlandet får mye nedbør – 50 millimeter i løpet av 24 timer – på tirsdag og onsdag.

– Det ser vått og vindfullt ut for Sørlandet, sier vakthavende meteorolog hos StormGeo, Stig Arild Fagerli.

Et lavtrykk over Belgia, Nederland og Luxemburg flytter seg nordover mot Danmark og senere ut i havet vest for Agder.

– Det er mye nedbør knyttet til dette lavtrykket, og det er også mye vind i fremkant av det. Man vil nok se at regnet begynner på morgenen, men at det fra ettermiddagen og ut kvelden og natta blir masse nedbør, sier Fagerli.

NVE har sendt ut flom- og jordskredvarsel for hele Sørlandet, samt Telemark og Oslofjord-området. Vakthavende hydrolog, Per Glad, sier at varselet er stort grunnet usikkerhet knyttet til hvor regnet kommer til å falle.

– Det forventes en front med mye nedbør som treffer et stort område, og da er det flere fylker som vi har innlemmet i vårt varsel. Her er det snakk om økt vannføring og da vannføring opp mot det vi kaller middels flom. Vi følger situasjonen tett, men forventer ikke noe dramatisk, sier Glad til KRS247.

Hør intervjuene her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221694198″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221695728″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»450″ iframe=»true» /]