KRS247.no

Henter værvarsel...

Vekslende vårvær varslet

Snøværet i helgen ble kanskje ikke så voldsomt som vi ble lovet, og voldsomme nedbørsmengder blir det ikke utover uka heller. Været som kommer er best beskrevet som vekslende.

– Det blir bedring i været i dag, selv om det henger igjen litt skyer her og der, forteller vakthavende meteorolog ved StormGeo, Olav Krogsæter, til KRS247.

I morgen ser det ut til å bli en fin dag, med mye sol og temperaturer like i underkant av null grader. Til onsdag ser det ut som det blir mer snø igjen.

– Så blir det fint igjen på torsdag. Fredagen blir ganske bra den også, mens det er litt usikkert i helgen. Det kommer inn et lavtrykk som går inn mot Danmark som kan kan touche opp på de sørligste områdene i Agder. Hvis det går bittelitt lenger sør, blir det fint. Hvis det går litt lenger nord blir det mer snø, sier Krogsæter.

Årsaken til at været blir så variert er at det er langt til nærmeste høytrykk, unntatt i morgen, mens lavtrykkene kommer inn fra Atlanterhavet ganske regelmessig. Dermed blir det annenhver dag med nedbør, mens vintertemperaturen holder seg til midtuka. Fra torsdag skal det bli mildere, skal vi tro meteorologen.

– Fra torsdag blir det en del mildere. Da blir det kanskje 6-7 plussgrader. Hvis man får sol da, blir det litt vårstemning.

Nedbøren som har falt og skal falle utover uka, gjør at Glenn Rinden, populært kalt «Søppel-Glenn», kommer med en oppfordring til befolkningen i sydligere strøk.

– Det hadde vært litt greit om alle kunne hjelpe til littegrann med å skuffe frem dunkene sine. Jeg vet det er hardt vær, men da sparer vi litt kropp og sjel alle mann!

Hør meteorologen i lydklippet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/310949185″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Glenn Rinden ringte Radio Sør på morgenen for å sende ut følgende oppfordring.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/310949290″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]