KRS247.no

Henter værvarsel...

Vekslende vær gir underkjølt regn

Været kommer til å veksle mye utover uka, med lavtrykk som premissleverandører for været på Sørlandet. Kalde netter kombinert med varmfronter gir store muligheter for underkjølt regn.

– Det er helt klart en mulighet for det i morgen. Det skal bli mildere igjen utover morgendagen, men det er bare et blaff. På torsdag skal det bli kaldere igjen og nedbøren kan komme til å fryse på bakken, sier Frode Håvik Korneliussen fra StormGeo.

Meteorologen kan fortelle at det kommer inn en varmfront som gir milde temperaturer høyt i atmosfæren. Regnet som kommer fra dette luftlaget faller så gjennom kaldere luft nærmere bakken, og dette gir det underkjølte regnet.

– Været forøvrig er nokså vekslende. Vi har en rekke med lavtrykk i norskehavet og en rekke med lavtrykk som går sør for Norge. Dette vil ramme Sørlandet med nedbør, men det blir også perioder med oppholdsvær, sier Korneliussen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/235581254″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]