Annonse

Vekslende vær gir underkjølt regn


Arkivfoto: Pål Lomeland

Været kommer til å veksle mye utover uka, med lavtrykk som premissleverandører for været på Sørlandet. Kalde netter kombinert med varmfronter gir store muligheter for underkjølt regn.

– Det er helt klart en mulighet for det i morgen. Det skal bli mildere igjen utover morgendagen, men det er bare et blaff. På torsdag skal det bli kaldere igjen og nedbøren kan komme til å fryse på bakken, sier Frode Håvik Korneliussen fra StormGeo.

Meteorologen kan fortelle at det kommer inn en varmfront som gir milde temperaturer høyt i atmosfæren. Regnet som kommer fra dette luftlaget faller så gjennom kaldere luft nærmere bakken, og dette gir det underkjølte regnet.

– Været forøvrig er nokså vekslende. Vi har en rekke med lavtrykk i norskehavet og en rekke med lavtrykk som går sør for Norge. Dette vil ramme Sørlandet med nedbør, men det blir også perioder med oppholdsvær, sier Korneliussen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer