KRS247.no

Henter værvarsel...

Vegvesenet forbereder seg på hektisk helg

Meteorologene melder om mer nedbør, enten som snø eller sludd og regn. Prosjektleder innen drift og vedlikehold i Statens Vegvesen i Vest-Agder, Tor Alf Høye, mener de er godt forberedt på det værgudene måtte gi oss.

– Vi har hatt en gjennomgang av prognosene på været. Det ser ut som om det kommer mest snø fra Kristiansand til Lyngdal. Så da har vi snakket med entreprenørene og kjøretøykontrollen som forbereder på å reise ut når det nærmer seg på søndag, sier Høye til KRS247.

– Når setter dere inn den største innsatsen?

– Sånn som det ser ut nå er det litt utpå søndagen. Det er spesielt tungbilene som kan være en utfordring i bakkene, og det er lite trafikk før en stund utpå søndagen.

Været på søndag ser ut til å bli en håndfull for mange på Sørlandet. Vakthavende meteorolog ved StormGeo, Mariann Aabrekk, sier at kystområdene må belage seg på å få mesteparten av nedbøren, og at ikke alt nødvendigvis faller som snø.

– Varselet er ikke det triveligste, rett og slett. Mye vind, mye nedbør og områdene tettest på kysten kan få plussgrader. Det er ikke positivt oppi dette her, sier Aabrekk.

– Hvor mye nedbør er det snakk om?

– Det har jo kommet en del snø i det siste. Fredag og lørdagen gir oss ca 20 cm til, og søndagen kan kanskje gi oss ytterligere 40 cm på toppen av dette. Usikkerheten er jo om nedbøren kommer som sludd eller regn. Det er ikke gode nyheter uansett, sier Aabrekk videre.

Hun understreker at det er små marginer i prognosene. Det ser ut til at det kan ende opp med to varmegrader i Kristiansand, og da blir det fort sludd. Blir det bare én grad kaldere, faller snøen ned som snø. Vegvesenet er forberedt på alle spådde utfall, ifølge Høye.

– Vi er forberedt på at det kan bli både regn og frost. Da kan det bli en utfordring med at regnet fryser på igjen etter at det har kommet regn og mye nedbør, sier Høye.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/240979607″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/240979608″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]