Annonse

Vegvesenet: – Bilister må vise mer hensyn


Lange køer i østgående retning etter en ulykke på Varoddbrua sommeren 2015 | Arkivfoto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Statens Vegvesen tror ikke nye trafikksikkerhetstiltak vil hindre fremtidige ulykker på Varoddbroa. Avdelingsdirektør i Statens Vegvesen, Johan Mjaaland plasserer ansvaret på bilistene og mener disse må vise mer hensyn i trafikken.

Varoddbroa er en svært ulykkesbelastet strekning. Fredag i forrige uke var syv biler involvert i to trafikkuhell på Varoddbrua. Mandag denne uken skjedde det igjen. Da var seks biler innblandet i tre ulike kjedekollisjoner på samme sted. I midten av august kunne Fædrelandsvennen melde om minst ti ulykker, uhell eller motorstans ved Varoddbroa i år. Felles for alle hendelsene er at de skaper trafikkaos og lange køer.

– Når vi har en firefelts vei som er skikkelig adskilt, enten fordi det er to broer, to tunneler og midtrekkverk videre innover mot sentrum. Da synes jeg vi har en god vei nok, som har stor kapasitet til å kunne tåle denne strekningen, når det ikke skjer noe spesielt. Så da synes jeg det også ligger et ansvar på bilistene, sier Mjåland til KRS247.

– Kunne dere vurdert å gjøre noe med skiltingen?

– Det er mulig vi skal ta en gjennomgang å se om det er noen skiltinger vi kan vurdere, men jeg er ikke veldig optimist på at det kan hjelpe mye.

I 2019 står den nye Varoddbroa klar. Mjaaland er usikker på om den vil bidra til færre ulykker.

– Det er umulig å si. Den vil være bredere enn dagens hengebro, og den vil ha bedre kapasitet. Det vil være to kjørefelt hver vei. I tillegg vil det være et kollektivfelt på hver side. Da vil vi ha hele seks kjørefelt på broa, det vil gjøre at det blir enklere å håndtere trafikken.

Hør hele intervjuet med, Johan Mjaaland under.

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer