Annonse

Vanskelige kjøreforhold inn i landet


Hovden i finværet. | Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Selv om våren har tittet innom kystnære strøk på Sørlandet i det siste, så er historien en annen når man kommer inn og opp i landet. For mange frister nok en helg på fjellet. Vinterføre med snø og is er situasjonen om du skal til fjells i helgen, og verre er det på fjellovergangene.

– Lenger inn i landet kan du møte på litt mer vinterlige forhold med snø- og isdekke, sier Stian Molteberg fra Statensvegvesen.

Molteberg er trafikkoperatør på Vegtrafikksentralen, og advarer folk nå mot å ta lett på forholdene når man kommer fra kysten og skal inn i landet. Flere steder i fjellheimen er det uvær i disse dager.

– Skal du til fjellet kan det bli problemer, forteller trafikkoperatøren.

Riksvei 9 Hovden – Haukeligrend er det kolonnekjøring i morgentimene i dag, og den sterke vinden skal først avta senere i kveld. Skal man videre fra Haukeli og over til Vestlandet er veien helt stengt. Hvis man skal se på mer kystnære veier er forholdene adskillig mer overkommelige.

– Per i dag er det i all hovedsak bare og fine veier, sier Molteberg om forholdene langs kysten.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer