KRS247.no

Henter værvarsel...

Vanskelige kjøreforhold inn i landet

Selv om våren har tittet innom kystnære strøk på Sørlandet i det siste, så er historien en annen når man kommer inn og opp i landet. For mange frister nok en helg på fjellet. Vinterføre med snø og is er situasjonen om du skal til fjells i helgen, og verre er det på fjellovergangene.

– Lenger inn i landet kan du møte på litt mer vinterlige forhold med snø- og isdekke, sier Stian Molteberg fra Statensvegvesen.

Molteberg er trafikkoperatør på Vegtrafikksentralen, og advarer folk nå mot å ta lett på forholdene når man kommer fra kysten og skal inn i landet. Flere steder i fjellheimen er det uvær i disse dager.

– Skal du til fjellet kan det bli problemer, forteller trafikkoperatøren.

Riksvei 9 Hovden – Haukeligrend er det kolonnekjøring i morgentimene i dag, og den sterke vinden skal først avta senere i kveld. Skal man videre fra Haukeli og over til Vestlandet er veien helt stengt. Hvis man skal se på mer kystnære veier er forholdene adskillig mer overkommelige.

– Per i dag er det i all hovedsak bare og fine veier, sier Molteberg om forholdene langs kysten.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/312878478″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]