Annonse

– Vannet vil fortsette å stige


Foto: Pål Lomeland

Det har falt massevis av nedbør i natt. Det gjør at vannstanden i de store vassdragene i regionen vil fortsette å stige utover dagen. Det forteller Elin Langsholt fra NVE.

– Nå har det sluttet å regne i de vestlige områdene, men de store trege vassdragssystemene vil fortsette å stige utover dagen og kanskje ikke nå toppunktet før i morgen. Ser vi på de små kjappe bekkene og småelvene har de steget voldsomt i natt, kuliminert og er på vei nedover, sier Langsholt til KRS247.

De store regnmengdene har ført til stor metningsgrad av vann i jordsmonnet, noe som forårsaker skred.

– Det har gått flere skred. Jeg tror det har gått flere nye skred, og det er ikke usannsynlig med det regnværet som har vært, sier Langsholt.

Det verste av regnfronten har allerede passert området og været skal bli gradvis bedre, selv om finværet uteblir.

– Vinden gir seg gradvis og nedbøren gir seg, sier Mariann Aabrekk ved StormGeo.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer