Annonse

Vannet kan stige igjen denne uka


Søgneelva går over sine bredder (Foto: Tor Erik Schrøder)

Allerede på torsdag kommer et nytt nedbørsområde inn over Sørlandet og kan på nytt føre til økt vannføring i Otra. Dagens flombilder kan fort bli fasit for vannstanden opp mot helgen, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Det har regnet mye både i går og i dag. I morgen er det ikke meldt like mye regn. Det er mer spenning knyttet til torsdagen, når et nytt nedbørsområde kommer inn. Det er litt usikkert hvor dette regnet treffer, men utover morgendagen blir den prognosen mer presis, sier vakthavende hydrolog ved NVE, Elin Langsholt.

Hvis det ventede nedbørsområdet treffer Sørlandet på torsdag, kan vannføringen i Otra komme opp mot dagens nivå, tror hydrologen.

– Vi vurderer beredskapen fortløpende, men enn så lenge ligger den på oransj.

Hør intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer