KRS247.no

Henter værvarsel...

Vågsbygdporten vil ikke åpne i dag

Statens vegvesen trodde de skulle klare å tømme tunnelen for vann i dag morges, men regnet i dag har gitt påfyll noe som fører til at den fortsatt er stengt. Det skaper utfordringer for trafikkavviklingen i ettermiddagsrushet.

– Status nå er at begge løp er stengt. Det er fullt av vann. Vi slipper trafikken inn i det løpet som går fra Hannevika og inn mot Vågsbygd, sier ingeniør i Statens vegvesen, Jan Øyvind Pedersen til KRS247.

– Hvor mye vann har det vært snakk om i helgen?
– For å si det sånn så er jo den tunnelen som går fra Vågsbygda mot byen er den som ligger lavest og på det dypeste der har det nok vært iallfall halvannen meter med vann, forteller Pedersen.

Regnværet i dag førte til at de ble satt tilbake til situasjonen de hadde søndag kveld og kilden til hvor vannet kommer fra, har de heller ikke funnet enda.

Trafikkavviklingen er da utfordrende fordi bilister som skal fra Vågsbygd og inn mot byen må kjøre om Slettheia eller Blørstad, mens trafikanter som kjører vestover må følge E39 til rundkjøringen i bunnen av Fidjebakken, ta en u-sving og kjørte E39 østover igjen for å ta første avkjørsel mot Vågsbygd. Dette skyldes fordi det er kun strekningen mellom Hannevika og Lumber som er åpen gjennom Vågsbygdporten for trafikk.

NVEs varslingstjeneste melder at vannet vil nå en topp de fleste stedene i løpet av natten, men at vannstanden vil synke utover uken.