KRS247.no

Henter værvarsel...

Våtere vær i vente

Det strålende sommerværet vi hadde forrige uke må vi se langt etter denne uka. Vakthavende meteorolog Ina Ynnesdal ved StormGeo kan fortelle om grått og vått vær de neste dagene.

– Prognosene er ikke veldig lystig lesning hvis man ønsker seg fint sommervær. Det er mye variabelt vær i vente hele uken, forteller Ynnesdal til KRS247.

I dag melder hun at været skal bli lettere utover dagen, selv om vestlige strøk får noe mer nedbør enn de østlige områdene. Så kommer morgendagen.

– Vi får en front inn fra vest samtidig som er det sørlig vind. Da er Agder veldig utsatt for den vindretningen. Det er snakk om kanskje 30-40 millimeter i løpet av 24 timer.

Og bedre skal det ikke bli utover uken.

– Man kan nok få opphold og sol litt innimellom, men det er vestavær og sørlig vær. Da får vi perioder med byger og noen tilfeller regn med fronter som kommer inn og gir vedvardende regn gjennom en hel dag.

Hun oppfordrer folk til å være raskt på pletten når solen først skinner, og samtidig være forberedt på en rask evakuering fra badeområdene når solskinnet tar slutt.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/275399835″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]