Annonse

– Utvisningene er gyldige


Foto: Morten Olsen Haugen Wikipedia

Forsvarerne til de to forskerne ved Universitetet i Agder som ble utvist tidligere i år har nå fått svar fra justisdepartementet, som står fast på at utvisningsvedtaket er gyldig, skriver NRK Sørlandet.

De to fikk utreisefrist 23. januar i år og har allerede forlatt landet. Den ene var en stipendiat fra Kina, mens den andre er en fast ansatt professor som er EU-borger.

Justisdepartementet mener de har vært med å utvikle styringssystemer for krysserraketter, men begge nekter for å ha gjort noe ulovlig.

Begge forskerne har engasjert eksperter for å gjennomgå forskning og tidligere publikasjoner som de har offentliggjort. Det vil bli brukt i en rettssak
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer