KRS247.no

Henter værvarsel...

– Utrolig viktig å opptre ordentlig

Kommunikasjonsdirektør i NOV, Dag Nordbø, forteller om en dempet og avventende stemning i selskapets lokaler i hele landet. Ledelsen er veldig opptatt av at nedbemanningsprosessen som kommer blir håndert ryddig og skikkelig.

– Det er utrolig viktig for oss å opptre som en ordentlig arbeidsgiver, også i dårlige tider. Vi prøver å holde høyden og gjennomføre en prosess der man har respekt for de store belastningene våre ansatte får, særlig for de som mister jobben men også den belastning det er å miste kolleger og leve i usikkerhet om en selv mister jobben, sier Nordbø til KRS247.

Dette blir den tredje omfattende nedskjæringen i selskapet på kort tid. Nordbø omtaler den kommende nedbemanningen som helt nødvendig.

– Vi har en stor overkapasitet i forhold til det vi har å gjøre når vi ser inn i tiden fremover. Alle lokasjonene vil bli berørt, sier Nordbø og lister opp Kristiansand, Molde, Oslo, Stavanger, Trondheim og Tønsberg.

Han kan ikke avvise at selskapet må gjennomføre ytterligere nedbemanninger etter at denne er gjennomført. Nå skal selskapet gjennom en prosess for å komme frem til hvem og hvor det skal kuttes, og i løpet av måneden regner de med at de har et tall som offentliggjøres. Selskapet er også stevnet inn for norsk rettsvesen, anklaget for usaklig oppsigelse, i noen saker. Nordbø legger vekt på at selskapet også skal jobbe med disse sakene når dommer felles.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/257250975″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]