På selveste 17. mai kom de fire tigerungene Taiga, Tundra, Angara og Amur til verden i Dyreparken. Til tross for at de har blitt to måneder og burde ha utvilket noen ulike trekk, er det fortsatt vanskelig å se forskjell på de.
– Ja, men nå har jeg fått meg et bilde av alle fire på kontoret sånn at jeg kan kjenne de igjen. For hver av de har sitt eget mønster, så jeg trener så ofte jeg kan på å huske hvilket mønster som passer til hvilken unge, sier biolog Helene Axelsen i Dyreparken til KRS247.
Og mye tid på kontoret får hun, for tigerungene bør helst få tilbringe så mye tid som mulig sammen med moren for å ikke forstyrre utviklingen deres så mye.
– Vi går egentlig inn til tigrene når vi skal gjøre helsesjekk og det går greit når de er såpass små som de er nå. Vi er inne cirka en gang i uka for å veie de og sjekke at utviklingen går som den skal. Men det er ikke så veldig lenge vi kan holde på med sånt før de blir store og kan være farlige for oss. Og vi ønsker ikke at tigerungene skal bli noen kosedyr, vi ønsker at de skal tilbringe tid med mora som er det mest naturlige, forklarer Axelsen.
For Dyreparken var fødselen en viktig fødsel, både fordi dette er en utrydningstruet art, og fordi dyrene er med i det internasjonale bevaringsprogrammet. De fire tigerungene har foreldre med verdifulle gener, og det betyr at alle tigerungene etter hvert vil bli flyttet til andre parker. Det er bevaringsprogrammet som bestemmer hvor, men man regner med at ungene vil forbli i parken i 1-2 år. Og det er bra for Dyreparken som opplever en ganske stor interesse rundt de fargerike krabatane.
– Ja, vi merker at det er utrolig mange gjester som kommer for å se tigerungene nå og under de daglige presentasjonene har jeg aldri sett så mye folk tidligere som etter at de ble født, sier Helene Axelsen.
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/214716185″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»450″ iframe=»true» /]