Annonse

Universitetsstyret fastholder valgresultat


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Frank Reichert blir ny rektor ved Universitetet i Agder.  Universitetsstyret har torsdag behandlet to klager på hvordan valget av ny rektor ble gjennomført i slutten av mai. Konklusjonen er at klagene ikke blir tatt til følge.

Reichert tiltrer vervet som rektor 1. januar 2016. Han etterfølger da Torunn Lauvdal, som har vært rektor ved Universitetet i Agder siden 2008.

Frank Reichert blir nye rektor på UIA og tiltrer i stillingen 1. januar 2016. (Foto: UiA)

Frank Reichert blir nye rektor på UIA og tiltrer i stillingen 1. januar 2016. (Foto: UiA)

Det melder UIA på egne nettsider i dag.

Vedtaket i universitetsstyret var ikke enstemmig, men ble fattet med 8 mot tre stemmer.

Det er måten valget har vært gjennomført på som har ført til to klager. Den ene klagen er signert professor Dag Ingvar Jacobsen ved Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag og førsteamanuensis Cristina Bragdø-Ellenes ved Institutt for rettsvitenskap. Den andre er sendt inn av førsteamanuensis Nils Martinius Justvik ved Institutt for religion, filosofi og historie.

Klagene ble først behandlet i universitetets valgstyre 10. juni. Et enstemmig valgstyre tok da ikke klagene til følge, og saken ble sendt til universitetsstyret for endelig avgjørelse.

Universitetsstyrets vedtak kan ankes hos sivilombudsmannen eller til departementet.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer