Annonse

Unge må være frempå i sommerjobbjakten


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Det drar seg til i jakten på sommerjobber. I Telemark er det nå bare ni sommerjobber tilgjengelig på NAVs nettsider. På Sørlandet er situasjonen noe bedre, men NAV ber ungdom om å være frempå i jobbjakten.

– Vi har flere liggende ute nå, og det vil komme flere. Det er allikevel viktig at ungdommen ikke sitter og venter, men er på hugget rimelig fort, fastslår Marianne Bentsen som er avdelingsleder for markedsavdelingen i NAV Kristiansand.

Hennes avdeling jobber blant annet med å koble kandidater til bedrifter og aktuelle jobber. Sommerjobber er et av hovedfokusene de neste ukene og månedene.

– Vi har akkurat nå 94 ledige feriejobber i fylket som ligger på NAV.no. Vi jobber også med å finne kandidater til trafikkdirigeringsjobber i perioden mai-september, 30 i tallet. Vi har en del, forteller Bentsen.

– Så det er bedre stelt her i landsdelen enn naboområder?

– Jada. Det er bra tilgang til oss og være, også. Arbeidsmessa i januar var godt besøkt, og vi kjører en ny jobbmesse neste uke. Den fokuserer mer på sommerjobber, sier avdelingslederen til Radio Sør.

Hun sier at markedet ikke er mettet på sommerjobber. NAV ønsker stadig flere sommerjobber, og oppfordrer bedrifter i området til å lyse ut så mange stillinger som mulig, gjerne gjennom NAV.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar