KRS247.no

Henter værvarsel...

Ungdommelig Frp-liste

Bystyrelisten til Kristiansand Frp har sterke innslag av unge mennesker. Så mange unge at enkelte eldre murret om et kupp fra ungdommen på gårsdagens nominasjonsmøte. Det tilbakeviser leder av Agder Fpu, Theodor Barndon Helland.

– Nei, på ingen måte. Ungdommen som endte på topp var i utgangspunktet innstilt høyt på listen. Det er også slik at for å utføre et kupp behøver man et flertall. Ungdommen hadde ikke flertall blant seg på tirsdagens nominasjonsmøte. Vi har fått en god liste med en blanding av unge og sultne, og eldre og mer erfarne kandidater, sier Barndon Helland til KRS247.

Mangeårig leder av lokalpartiet, Sissel Andresen, uttalte til Fædrelandsvennen at hun var skuffet over å ha havnet på syvendeplass på listen, men påpeker at det er lov å mobilisere.

Snittalder under 30

De seks første kandidatene har en snittalder på drøyt 29 år, der tredjeplasserte Øyvind Berntsen er den eldste med sine 55 år. Yngst er 18 år gamle Jannicke Svaba Halvorsen.

Barndon Helland tror ikke det dermed blir et Frp som preges av «ungdomssaker» i bystyret.

– Alle som står på listen har gått til valg på et program vedtatt av Kristiansand FrP. Men jeg er ovebevist om at vi unge kan bidra med nye idéer og kreative løsninger.

Han har selv utmerket seg som motstander av et lokalt tiggerforbud, stikk motsatt av moderpartiet. Det har han ingen planer om å endre på.

– Jeg legger ikke fra meg prinsippene mine. Uavhengig av posisjon, fastslår Barndon Helland.
Topplisten for partiet ser slik ut:
1. Stian Storbukås (ordførerkandidat)
2. Helene Bjerke Fredheim
3. Øyvind Berntsen
4. Theodor Barndon Helland
5. Andreas R. K. Jacobsen
6. Jannicke Svaba Halvorsen
7. Sissel Andresen