KRS247.no

Henter værvarsel...

Tildelt åtte millioner til nytt målesystem

Universitetet i Agders Motion Laboratory har fått åtte millioner kroner fra Forskningsrådet for å kjøpe instrumenter som måler bevegelser på utstyr plassert på en plattform som simulerer bølgebevegelser.

Professor Geir Hovland, som er prosjektleder sier til universitetets nettside at utstyret vil komme arbeidspakkene i SFI Offshore Mecatronics til gode, samt fremtidige aktiviteter i Sørlandslab og Mechatronic Innovation Lab.

– I tillegg vil det bli gjort tilgjengelig i hovedprosjekter for studenter på bachelor- og masterstudiene i mekatronikk, sier Hovland.

UiAs millionstøtte er blant mange bevilgninger fra Forskningsrådets finansieringsordning som er en nasjonal satsning på forskningsinfrastruktur. Til sammen deler rådet ut 1,3 milliarder kroner i støtte til ulike prosjekter.

Alf Holmelid, som sammen med Geir Hovland, utformet søknaden til Forskningsårdet, er veldig fornøyd over å ha fått tildelt det beløpet de søkte etter.

Det universitetet har fått støtte til å utvikle er blant annet et high-speed kamerasystem som kan måle flere objekters posisjon og orientering 1000 ganger i sekundet og en laser-tracker som følger bevegelsene til det utstyret som blir målt med en nøyaktighet på mikrometernivå.

Ifølge Holmelid er utstyret egnet for testing av både offshore- og vindteknologi.