Annonse

Tildelt åtte millioner til nytt målesystem


Foto: Tor Erik Scrøder - www.kengurufoto.no

Universitetet i Agders Motion Laboratory har fått åtte millioner kroner fra Forskningsrådet for å kjøpe instrumenter som måler bevegelser på utstyr plassert på en plattform som simulerer bølgebevegelser.

Professor Geir Hovland, som er prosjektleder sier til universitetets nettside at utstyret vil komme arbeidspakkene i SFI Offshore Mecatronics til gode, samt fremtidige aktiviteter i Sørlandslab og Mechatronic Innovation Lab.

– I tillegg vil det bli gjort tilgjengelig i hovedprosjekter for studenter på bachelor- og masterstudiene i mekatronikk, sier Hovland.

UiAs millionstøtte er blant mange bevilgninger fra Forskningsrådets finansieringsordning som er en nasjonal satsning på forskningsinfrastruktur. Til sammen deler rådet ut 1,3 milliarder kroner i støtte til ulike prosjekter.

Alf Holmelid, som sammen med Geir Hovland, utformet søknaden til Forskningsårdet, er veldig fornøyd over å ha fått tildelt det beløpet de søkte etter.

Det universitetet har fått støtte til å utvikle er blant annet et high-speed kamerasystem som kan måle flere objekters posisjon og orientering 1000 ganger i sekundet og en laser-tracker som følger bevegelsene til det utstyret som blir målt med en nøyaktighet på mikrometernivå.

Ifølge Holmelid er utstyret egnet for testing av både offshore- og vindteknologi.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer