KRS247.no

Henter værvarsel...

Trygt å spise fisk fanget i indre havn

Kristiansandsfjorden er blitt så ren at du nå kan fiske fra bryggekanten i indre havn og spise fangsten uten helserisiko. Mattilsynet advarer fortsatt mot blåskjell og innmat fra krabbe.

Tidligere advarte Mattilsynet mot å spise fisk fanget i Kristiansand havn og i Kristiansandsfjorden. Denne advarselen er nå reversert etter at Mattilsynet har gjennomgått resultatene fra fire miljøundersøkelser som Norsk institutt for vannforskning (NIVA) har gjort på oppdrag for Fylkesmannen i Agder.

–  Kristiansandsfjorden var tidligere en av de alle mest forurensete fjordene i Norge. Den har lenge vært opplevd som ren med mye badeliv om sommeren. Nå er det trygt å spise fisk fanget i indre havn. Det er bare kjempeflott. Det har vært lagt veldig store ressurser i rensingsarbeidet. Fremover vil vi ha mer fokus på å hindre forurenset tilsig til fjorden fra avløp og overflate. Her ligger mye av kommunens ansvar, sier Alena Bohackova, miljørådgiver ved by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune, til kommunens egne hjemmesider.

Mattilsynet advarer fremdeles mot å  spise blåskjell fra området innenfor yttersiden av Odderøya-Dybdingen-Bragdøya og Andøya. Man frarådes også å spise brunmat fra taskekrabber fra Kristiansandsfjorden.