Annonse

Trygt å spise fisk fanget i indre havn


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Kristiansandsfjorden er blitt så ren at du nå kan fiske fra bryggekanten i indre havn og spise fangsten uten helserisiko. Mattilsynet advarer fortsatt mot blåskjell og innmat fra krabbe.

Tidligere advarte Mattilsynet mot å spise fisk fanget i Kristiansand havn og i Kristiansandsfjorden. Denne advarselen er nå reversert etter at Mattilsynet har gjennomgått resultatene fra fire miljøundersøkelser som Norsk institutt for vannforskning (NIVA) har gjort på oppdrag for Fylkesmannen i Agder.

–  Kristiansandsfjorden var tidligere en av de alle mest forurensete fjordene i Norge. Den har lenge vært opplevd som ren med mye badeliv om sommeren. Nå er det trygt å spise fisk fanget i indre havn. Det er bare kjempeflott. Det har vært lagt veldig store ressurser i rensingsarbeidet. Fremover vil vi ha mer fokus på å hindre forurenset tilsig til fjorden fra avløp og overflate. Her ligger mye av kommunens ansvar, sier Alena Bohackova, miljørådgiver ved by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune, til kommunens egne hjemmesider.

Mattilsynet advarer fremdeles mot å  spise blåskjell fra området innenfor yttersiden av Odderøya-Dybdingen-Bragdøya og Andøya. Man frarådes også å spise brunmat fra taskekrabber fra Kristiansandsfjorden.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar