KRS247.no

Henter værvarsel...

Tror nye oljekutt vil ramme flere

Regiondirektør Siri Mathiesen i NHO Agder tror ikke det er de som nå mister jobben hos National Oilwell Varco Norway som vil bli hardest rammet av et nytt kutt i oljebransjen.

– Min store bekymring er ringvirkningene av nedleggelsene. Når du har et så stort lokomotiv som rammes, har du et langt løp av andre som påvirkes i lokalsamfunnet, sier Mathiesen til E24.

Hun tror ikke NOV eller andre oljebedrifter er ferdig med sine kuttrunder. Men hun gleder seg over at arbeidsledigheten fortsatt holder seg under fire prosent.

– Inntil videre klarer mange ingeniører å skaffe seg annet arbeid, og det er veldig positivt. Det håper jeg de som mister jobben i NOVN også klarer. Men det tar tid før ringvirkningene av alle nedskjæringene vil bli synlige. sier regiondirektøren.

Dette samsvarer med utspillene som DNB har kommet med tidligere til oss i KRS247 om at andre bransjer som restaurant, bil og taxinæringen vil merke at nedgangstidene i oljebransjen fortsatt ikke er over.

Siri Mathiesen tror vi neste år kommer til å se en økning i ledighetstallene som følge av ringvirkene etter den nye kuttrunden hos NOVN.

Hun får også støtte av styreleder i Tekna Vest-Agder, Rune Norheim, som har merket at det har blitt arrangert færre julebord og at det har blitt mindre taxikjøring. Han oppfordrer de som nå mister jobben til å være fleksible fordi det kan bli vanskelig å finne nytt arbeid i samme område.

– Det virker som markedet er mettet for ingeniører akkurat nå. Og hvis man har familie er det flere som må skaffe seg jobb, sier Norheim til E24.