Annonse

Tror nye oljekutt vil ramme flere


Foto: Moment studio

Regiondirektør Siri Mathiesen i NHO Agder tror ikke det er de som nå mister jobben hos National Oilwell Varco Norway som vil bli hardest rammet av et nytt kutt i oljebransjen.

– Min store bekymring er ringvirkningene av nedleggelsene. Når du har et så stort lokomotiv som rammes, har du et langt løp av andre som påvirkes i lokalsamfunnet, sier Mathiesen til E24.

Hun tror ikke NOV eller andre oljebedrifter er ferdig med sine kuttrunder. Men hun gleder seg over at arbeidsledigheten fortsatt holder seg under fire prosent.

– Inntil videre klarer mange ingeniører å skaffe seg annet arbeid, og det er veldig positivt. Det håper jeg de som mister jobben i NOVN også klarer. Men det tar tid før ringvirkningene av alle nedskjæringene vil bli synlige. sier regiondirektøren.

Dette samsvarer med utspillene som DNB har kommet med tidligere til oss i KRS247 om at andre bransjer som restaurant, bil og taxinæringen vil merke at nedgangstidene i oljebransjen fortsatt ikke er over.

Siri Mathiesen tror vi neste år kommer til å se en økning i ledighetstallene som følge av ringvirkene etter den nye kuttrunden hos NOVN.

Hun får også støtte av styreleder i Tekna Vest-Agder, Rune Norheim, som har merket at det har blitt arrangert færre julebord og at det har blitt mindre taxikjøring. Han oppfordrer de som nå mister jobben til å være fleksible fordi det kan bli vanskelig å finne nytt arbeid i samme område.

– Det virker som markedet er mettet for ingeniører akkurat nå. Og hvis man har familie er det flere som må skaffe seg jobb, sier Norheim til E24.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer