Annonse

Trond Giske diskuterer læreryrket og skolen


Foto: Glenn Th. Faannessen

Han ønsker at lærerne kan fritas fra byråkratisk arbeid, og er aktuell med boka «La læreren være lærer». Tidligere utdanningsstatsråd og leder av utdanningskomiteen på Stortinget, Trond Giske, gjester Kristiansand Folkebibliotek for å snakke om lærere.

– Den skolen vi har i dag der mange gjør en god jobb, likevel ikke klarer å gi alle barn en likeverdig sjanse. Det er utrolig store forskjeller på barna om de lykkes eller ikke utfra hvem de har som foreldre, sier Giske til KRS247.

Elevfrafall i videregående skole er en viktig sak i fylkesvalgkampen, og Giske uttrykker stor bekymring for gutta i den norske skolen.

– Det er faktisk så ille at om du er gutt med foreldre som bare har grunnskoleutdanning, så er det bare litt over én av tre som kommer seg gjennom videregående. Her klarer vi ikke å lage den rettferdige gode skolen som tar vare på alle og gir alle lik rett til utdanning.

I kveld er Giske gjest når folkebiblioteket løfter denne problematikken sammen med Utdanningsforbundet. Hør intervjuet med Giske her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer