KRS247.no

Henter værvarsel...

Trim eller kosetur – her er turforslagene

Har du ikke fått surret deg ut på skitur enda, kanskje fordi du ikke helt vet hvor du skal gå? Jeg ga Den Norske Turistforening i oppgave å finne en tur for den spreke, og en tur for barnefamilien i Kristiansandsområdet. Første tur ut er treningsturen, med klare krav til forberedelse.

– Man bør følge med på føremeldingene hos Midt-Agder Friluftsråd, det legger litt føringer på hvor man bør gå. Hvis man skal gå for å trene bør jo løypene være bra å gå i. Jeg har ikke den siste oppdateringen etter mildværet kom, men jeg har uansett lyst til å foreslå en tur der man tar buss fram, og går tilbake til byen på ski. Det sier Per Thomas Skaanes, fagansvarlig DNT Sør.

Per Thomas Skaanes (Foto - Ann Helen Gjerde)

Per Thomas Skaanes (Foto – Ann Helen Gjerde)

Turen Skaanes foreslår går fra Stemmen og ned til Kristiansand. Derfra går man via det som tidligere var Bergstølhytta, og videre ned mot Strai. Så kommer man ned til Kjerrane, og derfra kan man gå videre inn i lysløypa på Hellemyr. Er det slurvete brøyta kommer man seg helt ned til byen. Skaanes har gjort det selv noen ganger, det gir en god følelse å skli helt ned til byen på langrennski, sier han.

– Det er en fantastisk flott tur, og du kan egentlig gjøre denne turen på alle nivåer. Du kan ta med deg Kvikk-Lunsj og termos, og ta det som en god dagstur. Eller du kan gå fort på tynne pinner, og avslutte med kakao på en kafè i byen.

Hvis du skal gå med familien, har Skaanes en klar favoritt. Men uansett, er det også her viktig med forberedelse.

– Når man har med barn på tur er det viktig å senke ambisjonsnivået litt, og legge sine egne behov til side. Det er også viktig at man finner riktig bekledning, slik at de trives.
Jeg har lyst til å slå et slag for et populært turområde, nemlig Jegersberg. Der har man vann, slik at man kan få en skøytebane hvis man orker å skuffe litt snø. Så har man en slette der man kan ha skilek og bål. I tillegg har man en 600 meters løype rundt denne sletten, generelt sett en veldig god arena for å ta med barn på tur.

For de som sliter med å få med seg familien på tur, har Skaanes et turforslag som kan gi en positiv overraskelse.

– På Flekkerøy kjører de opp løyper når det er snø nok til det, og det gir en spesiell følelse å gå på ski i havgapet. Kanskje det kan trigge noe. Ellers må man noen ganger lokke med noe, kanskje kino eller kakao på kafè etterpå, sier Skaanes.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/241395094″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]