KRS247.no

Henter værvarsel...

Trenger flere fosterhjem

De aller fleste foreldre gjør så godt  de kan for å gi sine barn en trygg og god oppvekst. Men noen ganger trenger man hjelp i en kortere eller lengre periode. Bufetat trenger flere engasjerte voksne, som vil være fosterhjem for barn og unge. 

– Akkurat nå jobber vi med 50 saker der vi trenger fosterhjem, sier Rådgiver i Bufetat, Kristiansand Håkon Skaar.

Han forteller at det ikke er superfamilier de er på jakt etter, men trygge og gode hjem.

– Det er en del kriterier som må oppfylles for å bli fosterhjem. Blant annet god vandel, sier Skaar. Det er ofte barn som kommer fra utrygge omgivelser, og da er det veldig viktig med trygge rammer.

Det er et ønske om at barna så langt det er mulig skal kunne bo i fosterhjem hos noen i familien, men i de tilfellene det ikke er mulig må man flytte de til ukjente.

– Vi må hele tiden tenke på hva som er barns beste. Om det er å bo hos en onkel eller tante, så er det fint. Men det er ikke alltid at det går an, sier Skaar.

Frem mot sommeren skal Bufetat holde fire informasjonsmøter på Fylkeshuset i Kristiansand. Det første er allerede kommende onsdag, klokken 18.

Hør hele intervjuet med Håkon Skaar her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/191393990″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]