KRS247.no

Henter værvarsel...

Trenger 600.000 i året for å overleve

I snart ni år har Vision skatepark på Lund klart å holde seg i drift med stadig mindre penger. Tidligere i år tok de kontakt med kommunen om en eventuell overtakelse eller ekstra midler, men tilbakemeldingene var av en slik karakter at ledelsen føler de har kommet ved et veiskille.

– Vi er nødt for å finne nye måter å få det til å gå rundt på. Vi er i bunn og grunn blakke og vår strategi virker ikke. Så nå spør vi alle og enhver om hjelp til hvordan vi kan få ting til å gå rundt, forteller daglig leder ved Vision skatepark, Tim Vik, til KRS247.

Grunnlegger Mike Troxel understreker at de ikke nødvendigvis har «tømt kassen», men at de alltid har hatt et stramt budsjett rundt driften til hallen som startet i 2009 og som hadde NM i 2010 som sitt absolutte høydepunkt.

– Kommunen har støttet oss mye, men det har aldri vært nok til å gå rundt og vi har prøvd nesten alt vi kan, etter mange år og mange samtaler med kommunen om hva vi kan gjøre. Så da må vi se realiteten og se på at vi kanskje ikke kan gjøre som vi har tenkt. Vi trenger et nytt konsept. Vi har spurt om kommunen kan ta over, og omgjøre det til en kommunal fritidsaktivitet, men det tar mer tid å snakke om det, forklarer Troxel.

Tim Vik og Mike Troxel (Foto: Alf Otto Fagermo)

For Tim Vik betyr skateparken utrolig mye på et personlig plan.

– Jeg har jo bodd en del år i Grimstad, og da pleide jeg å pendle fra Grimstad til Kristiansand både lørdag og søndag. Og da var det kun for å skate og bruke hallen. Og det er jo et tilbud for ungdom fra mange andre steder enn kun i Kristiansand og kun på Lund. De fleste aktive brukerne vi har, i ukedagene de som kommer stort sett hver dag, de er alt fra Lillesand til Vågsbygd og Voiebyen, forteller Vik.

I kveld inviterer skateparken folk til et informasjonsmøte og forventningene handler mest om håp.

– Vi håper vi kan dele ansvaret for muligheten med mange mennesker. For nå har det falt ned til at det er bare et par mennesker som driver den med masse dugnad og masse «passion», men den tid og det ansvaret er sammen med en god gjeng. Vi håper alle kommer og har med gode idéer, og vi skal bare se. Vi har kommet til slutten der vi ikke kan drive stedet lenger og vi trenger en ny visjon og en ny gjeng som har en ny måte å drive det på inn i fremtiden, sier Troxel.

Han nøler litt med å si hvor mye penger de trenger, men til slutt så kommer det frem.

– Hvis vi kan få 600.000 kroner til de som tar over, så tror jeg det er en bærekraftig basis til å begynne med. Men det handler ikke bare om penger, sier Mike Troxel og nevner blant annet at de kunne godt tenke seg et samarbeid med Samsen for å få til noen arrangementer i hallen og bli en større del av det samlede fritids- og kulturtilbudet i Kristiansand og ikke bare noe frittstående.

Hør hele intervjuet her.