Annonse

Tre forslag for genistreken


Dette er de tre forslagene som skal bli til ett før presentasjon for Samferdselsdepartementet - Figur: Jernbaneverket

Den kommende Grenlandsbanen som skal binde sammen Sørlandsbanen og Vestfoldbanen i den såkalte genistreken har kommet i en sluttfase.

I dag har prosjektleder Jarle Vaage i Jernbaneverket møter med ressursgruppen og referanseguppen for KVU Grenlandsbanen og de skal bli enige om hvilket av de tre konseptene som skal presenteres for Samferdselsdepartementet.

– Vi møter utvalgte lokale representanter for å få en siste runde med innspill som vi tar med oss til den avsluttende jobbingen med konseptene, sier prosjektleder Vaage til NTB. Han er nok mest spent på om det er etatenes forslag til Nasjonal Transportplan (NTP) som kommer til å få mest oppmerksomhet.

To av konseptene vil benytte seg av Brokelandsheia stasjon som mellomstasjon, mens det tredje konseptet, kalt Ytre, vil benytte seg av Tangen stasjon som mellomstasjon før sporet fortsetter videre på det som i dag er Sørlandsbanen mot Kristiansand.

Det er foreløpig uklart hvor mye det vil koste og når byggingen kan komme i gang, og Vaage understreker at det kan skje mye før NTP blir vedtatt sommeren 2017.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer