Annonse

Toppen nås lørdag morgen


Auglandsbukta fredag ettermiddag. | Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Havnivået stiger langs sørlandskysten. Meteorologisk institutt har kommet med obsvarsel om høy vannstand til sjøs, og vannet har allerede steget over det som er vanlig flo.

– Det skal fortsette å stige utover natten. Lørdag morgen skal toppen nås. Da er det estimert mellom 70 og 90 cm over vanlig tidevann, sier Espen Biseth Granan fra Meteorologisk Institutt.

Han peker på flere faktorer som gjør at vannet stiger.

– Vind er én ting. Videre har man fått rett og slett inn mye vann inn mot kysten. Det gjør at det blir høy vannstand. Hvis det er noen trøst, så kan det hende at vannet stiger enda høyere inn mot Oslofjorden. Men alt i alt er det høy vannstand langs kysten i Sør-Norge, sier Granan.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer