KRS247.no

Henter værvarsel...

To store beslag preger 2015-tallene

I dag ble kontroll- og beslagstallene fra Tollregion Sør for 2015 offentliggjort. I kategorien «annet» dukket det opp en båt til 6,5 millioner kroner. I tillegg til dette store beslaget, gjorde tolletaten et stort beslag i «andre psykoaktive stoffer».

I alt ble noen færre kontroller gjennomført av tolletaten i Kristiansand, men antall beslag har økt fra 2014. Seksjonssjef i Kristiansand, Helge Breilid, kan melde om store beslag i de to «andre»-kategoriene. Tre beslaglagte båter førte til at «annet» kom på nesten 8,5 millioner kroner.

Helge Breilid. | Foto: Helge Martin Markussen

Helge Breilid. | Foto: Helge Martin Markussen

– Vi hadde et større fokus på sjøen i fjor. Vi beslagla tre båter som vi tok på sjøen, og de utgjør det meste av den summen. Det er ca en million i andre beslag i den kategorien, sier Breilid til KRS247.

Det andre «andre»-punktet i oversikten fra Tolletaten, kommer i kategorien «andre psykoaktive stoffer». Dette er stoffer som har kommet på markedet de siste årene, og vanligvis beslaglegges 1-3 gram i postforsendelser. Ett gram kan deles i mange brukerdoser.

– Vi gjorde et beslag på Superspeed i august på 1620 gram. Det er et veldig stort beslag. Veldig forsiktig anslått tilsvarer det ca 20 000 brukerdoser.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/240664261″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]