Annonse

To store beslag preger 2015-tallene


Foto: Helge Martin Markussen

I dag ble kontroll- og beslagstallene fra Tollregion Sør for 2015 offentliggjort. I kategorien «annet» dukket det opp en båt til 6,5 millioner kroner. I tillegg til dette store beslaget, gjorde tolletaten et stort beslag i «andre psykoaktive stoffer».

I alt ble noen færre kontroller gjennomført av tolletaten i Kristiansand, men antall beslag har økt fra 2014. Seksjonssjef i Kristiansand, Helge Breilid, kan melde om store beslag i de to «andre»-kategoriene. Tre beslaglagte båter førte til at «annet» kom på nesten 8,5 millioner kroner.

Helge Breilid. | Foto: Helge Martin Markussen

Helge Breilid. | Foto: Helge Martin Markussen

– Vi hadde et større fokus på sjøen i fjor. Vi beslagla tre båter som vi tok på sjøen, og de utgjør det meste av den summen. Det er ca en million i andre beslag i den kategorien, sier Breilid til KRS247.

Det andre «andre»-punktet i oversikten fra Tolletaten, kommer i kategorien «andre psykoaktive stoffer». Dette er stoffer som har kommet på markedet de siste årene, og vanligvis beslaglegges 1-3 gram i postforsendelser. Ett gram kan deles i mange brukerdoser.

– Vi gjorde et beslag på Superspeed i august på 1620 gram. Det er et veldig stort beslag. Veldig forsiktig anslått tilsvarer det ca 20 000 brukerdoser.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer