Annonse

Togstans på Sørlandsbanen


Jernbanestasjonen i Kristiansand (Foto: Tor Erik Schrøder)

Det er full togstans på Sørlandsbanen mellom Stavanger og Kristiansand. Årsaken er at toget som hadde avgang 10.17 fra Stavanger har kjørt på et tre mellom Ualand og Heskestad, øst for Egersund. Ingen personer er skadet, men det må påregnes togforsinkelser ut over dagen.

– Status nå er at passasjerene sitter fortsatt i toget og venter på at det skal komme busser for å frakte de videre. I tillegg må vi kutte strømmen slik at passasjerene kan komme seg ut av toget på en forsvarlig måte. Vi har på vei et diesellokomotiv fra Stavanger som skal trekke bort togsettet og et arbeidstog fra sira som skal utbedre skaden på linjen, sier pressekontakt i Jernbaneverket Henning Lode til KRs247.no klokken 13.15.

– Vet dere når strekningen kan åpnes for normal trafikk?

– Nei, det tør vi ikke si. Det blir bare spekulasjoner, da vi ikke kjenner til omfanget av skadene på linjen eller kjøretårnene i området, sier Lode.

Hendelsen betyr at togreisende må påregne forsinkelser utover dagen. Avgangen klokken 13.50 fra Kristiansand til Oslo er innstilt. De reisende vil bli fraktet med buss, forteller markedssjef for Sørlandsbanen i NSB, Dag Brekkan.

– De vil bli fraktet til de stasjonene de har billett til. Buss og bestillingstaxier vil sørge for at folk kommer seg dit de skal, sier Brekkan.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer