Annonse

To vådeskudd i Agder


Arkivfoto: Pål Lomeland

Agder Politidistrikt har meldt fra om to vådeskudd siden den midlertidige bevæpningen av politiet i november i fjor. Det er to for mange, i følge stabssjef i politidistriktet, Bård Austad.

– Jeg synes det er beklagelig og det skal ikke skje, sier Austad til KRS247.

Likevel skjer det, og derfor har politiet prosedyrer for våpenhåndtering.

– Det gjør heldigvis at de unødvendige skuddene går, så volder de sjelden og nesten aldri fare, sier Austad.

Begge skuddene gikk av i forbindelse med trening, et i forbindelse med nedspenningsøvelse og et under avtrekkstrening. Austad mener likevel at instruksene i treningen er gode.

– Det er veldig forskjellige læringsforutsetninger og treningsnivåer. Nedspenning er en disiplin som skal øves, og det skjer tryggest på skytebanen. At det skjer uhell i den øvelsen overrasker meg ikke. Det har vi hatt i mange år. Det som er nytt, er at vi skal rapportere dette her. Det gjorde vi ikke før, sier Austad.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer