Annonse

To kristiansandere involvert i millionsvindel


Økokrim mener to menn i 60-årene fra Kristiansand har svindlet til seg 36 millioner kroner fra det offentlige. De er tiltalt for skatteunndragelse gjennom Skattefunnordningen som de skal ha fått for påstått forskning- og utviklingsarbeid fra Dubai.

De to mennene utvandret fra Kristiansand på slutten av 1990-tallet og er i dag registrert med en postboks i byen Fujairah sør for Dubai i Emiratene.

– De stiftet selskaper i Norge og opplyste at de hadde rett til Skattefunn-fradrag for kostnader til forskning og utvikling. Vi mener at 36 millioner kroner er urettmessig utbetalt, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til Dagens Næringsliv.

Tiltalen kommer etter tre år med etterforskning for det som menes som den største skatteunndragelsen av sitt slag noensinne.

I avisen kommer det frem at Økokrim mener utbetalingene skal ha skjedd fra 2005 til 2015 og de vet ikke hva pengene har blitt brukt til. Begge mennene nekter straffskyld.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer