KRS247.no

Henter værvarsel...

To hus totalskadet etter brann i Posebyen

To bygninger i Holbergsgate er totalskadet etter en brann tirsdag morgen. Like før klokken 08.00 kunne brannvesenet melde at de hadde fått kontroll over brannen i Posebyen. Brannsjefen i Kristiansandregionen Brann og Redning fortviler over manglende automatisk varsling.

Brannen startet på en adresse og spredte seg videre til nabohuset.

– Vi har mye mannskaper ute, og vi vil jobbe på stedet med etterslukning og kontroll resten av dagen, sa vakthavende ved 110-sentralen, Vidar Ekse til KRS247.

Brannmanskaper fra Kristiansand, Søgne og Vennesla deltok i slukningsarbeidet og klarte å hindre at brannen spredte seg videre i trehusbebyggelsen. Holbergs gate 46 og 48 er mer eller mindre totalskadet etter brannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IMG_5550[2]

Politiet opplyser at til sammen 18 personer ble evakuert fra de to husene i Posebyen, men ingen personer skal være alvorlig skadet.

Det var klokken 05.52 at politiet fikk melding om brann  i trebebyggelsen i Posebyen i Kristiansand.

IMG_5558[1]

Hjertesukk fra brannsjefen

Brannsjefen i Kristiansandregionen Brann og Redning, Jan Røilid, mener husene kunne sluppet unna så store skader dersom boenhetene hadde hatt automatiske brannvarslere slik flere boenheter har i Posebyen.

– Det hadde gitt oss tidligere varsling. Vi har oppfordret til å bli med på ordningen med brannvarslere i mange år. Vi har et felles ansvar når man har svake brannskiller til naboen, sier Røilid.

Han legger ikke skjul på at han tenkte sitt da brannen ble ringt inn.

– Når det kommer inn direkte melding, altså at folk melder brann i bygning i Posebyen, så tenker man at her er det noen, gjerne forbipasserende, som har oppdaget noe. Da har brannen kommet langt allerede, fremfor at vi får et varsel i startfasen fra alarmanlegget, sier Røilid til KRS247.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/237673545″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]