Annonse

To hus totalskadet etter brann i Posebyen


Foto: Joakim Johannessen

To bygninger i Holbergsgate er totalskadet etter en brann tirsdag morgen. Like før klokken 08.00 kunne brannvesenet melde at de hadde fått kontroll over brannen i Posebyen. Brannsjefen i Kristiansandregionen Brann og Redning fortviler over manglende automatisk varsling.

Brannen startet på en adresse og spredte seg videre til nabohuset.

– Vi har mye mannskaper ute, og vi vil jobbe på stedet med etterslukning og kontroll resten av dagen, sa vakthavende ved 110-sentralen, Vidar Ekse til KRS247.

Brannmanskaper fra Kristiansand, Søgne og Vennesla deltok i slukningsarbeidet og klarte å hindre at brannen spredte seg videre i trehusbebyggelsen. Holbergs gate 46 og 48 er mer eller mindre totalskadet etter brannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IMG_5550[2]

Politiet opplyser at til sammen 18 personer ble evakuert fra de to husene i Posebyen, men ingen personer skal være alvorlig skadet.

Det var klokken 05.52 at politiet fikk melding om brann  i trebebyggelsen i Posebyen i Kristiansand.

IMG_5558[1]

Hjertesukk fra brannsjefen

Brannsjefen i Kristiansandregionen Brann og Redning, Jan Røilid, mener husene kunne sluppet unna så store skader dersom boenhetene hadde hatt automatiske brannvarslere slik flere boenheter har i Posebyen.

– Det hadde gitt oss tidligere varsling. Vi har oppfordret til å bli med på ordningen med brannvarslere i mange år. Vi har et felles ansvar når man har svake brannskiller til naboen, sier Røilid.

Han legger ikke skjul på at han tenkte sitt da brannen ble ringt inn.

– Når det kommer inn direkte melding, altså at folk melder brann i bygning i Posebyen, så tenker man at her er det noen, gjerne forbipasserende, som har oppdaget noe. Da har brannen kommet langt allerede, fremfor at vi får et varsel i startfasen fra alarmanlegget, sier Røilid til KRS247.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer