KRS247.no

Henter værvarsel...

Tiltalte i retten: – Erkjenner ingen av forholdene

Fem personer sitter tiltalt i Kristiansand tingrett for vold og voldtekt av en 38 år gammel mann. Episoden skal ha funnet sted på Lund i Kristiansand, 1. mars i år.

Rettssaken mot de tiltalte startet i Kristiansand tingrett mandag.

Alle er tiltalt for vold mot mannen, som gjorde at han ble påført hjerneblødning, brudd, sårskader og blodutredelser. Volden endte med sykehusinnleggelse for 38-åringen. To av de fem er også tiltalt for voldtekt av mannen ved bruk av en plastslange, mens de andre tre står tiltalt for ikke å ha grepet inn.

Nekter straffeskyld

Rettssaken mot de fem tiltalte foregår i rettssal 1 i Kristiansand tingrett. (Foto: Madeleine Liereng)

Rettssaken mot de fem tiltalte foregår i rettssal 1 i Kristiansand tingrett. (Foto: Madeleine Liereng)

Den 21 år gamle kvinnen som er tiltalt i saken nekter straffeskyld for vold, og for ikke å ha grepet inn. Hun hevder hun ikke fikk med seg de aktuelle hendelsene, da hun var sløv på tidspunktet grunnet pillebruk og alkohol.

– Jeg kan ikke huske å se fornærmede bli slått og sparket, og har ikke deltatt på dette selv, svarte kvinnen på spørsmål fra aktor Leif Alexandersen.

De andre tiltalte i saken har under sine forklaringer støttet det kvinnen sier. En av de hovedtiltalte fortalte i retten tirsdag at han reagerte voldsomt da han så det var tatt ut tiltale mot kvinnen, da han hevder hun er uskyldig.

– Jeg kunne ikke skjønne hvorfor hun stod på den listen, hun har ikke vært med på noe av dette, sa mannen.

Fornærmede forklarte i retten mandag at kvinnen skal ha utøvd slag og spark mot han.

Erkjent flere forhold

De fire mennene som er tiltalt i saken har erkjent vold og drapstrusler mot 38-åringen. Men nekter all straffeskyld i tiltalen som går på voldtekt.

Det er satt av fem dager til saken i Kristiansand tingrett ved behov. Saken vil fortsette onsdag morgen.