Annonse

Tiltalte i retten: – Erkjenner ingen av forholdene


Bistandsadvokat Eirik Glad Balchen (til venstre) og aktor Leif Alexandersen (Foto: Madeleine Liereng)

Fem personer sitter tiltalt i Kristiansand tingrett for vold og voldtekt av en 38 år gammel mann. Episoden skal ha funnet sted på Lund i Kristiansand, 1. mars i år.

Rettssaken mot de tiltalte startet i Kristiansand tingrett mandag.

Alle er tiltalt for vold mot mannen, som gjorde at han ble påført hjerneblødning, brudd, sårskader og blodutredelser. Volden endte med sykehusinnleggelse for 38-åringen. To av de fem er også tiltalt for voldtekt av mannen ved bruk av en plastslange, mens de andre tre står tiltalt for ikke å ha grepet inn.

Nekter straffeskyld

Rettssaken mot de fem tiltalte foregår i rettssal 1 i Kristiansand tingrett. (Foto: Madeleine Liereng)

Rettssaken mot de fem tiltalte foregår i rettssal 1 i Kristiansand tingrett. (Foto: Madeleine Liereng)

Den 21 år gamle kvinnen som er tiltalt i saken nekter straffeskyld for vold, og for ikke å ha grepet inn. Hun hevder hun ikke fikk med seg de aktuelle hendelsene, da hun var sløv på tidspunktet grunnet pillebruk og alkohol.

– Jeg kan ikke huske å se fornærmede bli slått og sparket, og har ikke deltatt på dette selv, svarte kvinnen på spørsmål fra aktor Leif Alexandersen.

De andre tiltalte i saken har under sine forklaringer støttet det kvinnen sier. En av de hovedtiltalte fortalte i retten tirsdag at han reagerte voldsomt da han så det var tatt ut tiltale mot kvinnen, da han hevder hun er uskyldig.

– Jeg kunne ikke skjønne hvorfor hun stod på den listen, hun har ikke vært med på noe av dette, sa mannen.

Fornærmede forklarte i retten mandag at kvinnen skal ha utøvd slag og spark mot han.

Erkjent flere forhold

De fire mennene som er tiltalt i saken har erkjent vold og drapstrusler mot 38-åringen. Men nekter all straffeskyld i tiltalen som går på voldtekt.

Det er satt av fem dager til saken i Kristiansand tingrett ved behov. Saken vil fortsette onsdag morgen.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer