Annonse

Tiltalt opptatt av terror og seriemordere


Arkivfoto: Pål Lomeland

Da politiet undersøkte netthistorikken på PCen til den nå 16 år gamle gutten som står tiltalt for knivstikkingen av Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) fant de nærmere 9000 søk som blant annet omhandlet amerikanske seriemodere, terrorhandlinger, nazisme, Baneheia-saken og skolemassakrer i USA.

I tillegg skal det ha blitt gjort 500 søk på terroristen som nå ønsker å bli omtalt som Fjotolf Hansen og antallet søk på lignende temaer skal ha økt fra juli til september i fjor.

Da gutten ble spurt om hvorfor han hadde foretatt alle disse søkene, skal han ifølge politiet ha fortalt at han syntes det var interessant.

– Kunne du selv tenkt å utføre slike handlinger?, spurte avhøren.

– Nei, svarte gutten.

– Aldri?, spurte avhøreren igjen.

– Nei, bekreftet den tiltalte gutten, ifølge dokumentene i saken.

Guttens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, sier til TV 2 at klientens søk på nettet ikke blir noe stort tema i rettsaken som starter mandag.

Det er satt av tre dager til rettsforhandlingene og strafferammen for drap begått av personer under 18 år er maksimalt 15 års ubetinget fengsel.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer