Annonse

Tildelt 25 millioner til flått-forskning


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Sørlandet Sykehus i Kristiansand har fått 25 millioner kroner til et omfattende forskningsprosjekt som skal forbedre diagnostikk og behandling av borreliose, skriver NRK.

– Målet er å bedre behandlingsløpene for pasienter med borreliose, og spre ny kunnskap om sykdommen sier prosjektleder Harald Reiso, rådgiver i Nasjonal kompetansetjeneste for flåttbårne sykdommer ved Sørlandet sykehus til kanalen.

Forskningsmidlene er tildelt over fem år, gjennom Forskningsrådets program Helseforsk.

Prosjektet skal foregå gjennom fem delprosjekter, og skal drives av fagmiljøene på flått og flåttbårne sykdommer ved sykehuset og UiA.

Fagmiljøene skal samarbeide med flere helseforetak, forskningsinstitusjoner og pasientorganisasjonen Norsk Lyme Borreliose-Forening.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar