KRS247.no

Henter værvarsel...

Tidligere analytiker blir politisk rådgiver

Kristiansands nye ordfører Harald Furre tar med seg en kollega fra Oxford Research som politisk rådgiver fra desember. Hun heter Aase Marthe J. Horrigmo og kommer fra stillingen som senioranalytiker hvor hun har blant annet jobbet med problemstillinger knyttet til forskning, innovasjon, regional utvikling og kommunestruktur.

– Hun er svært kunnskapsrik og har innsikt i mange samfunns- og politikkområder. Hun har god forståelse for politisk dynamikk og medienes rolle, sier ordfører Harald Furre til kommunens nettsider.

Horrigmo overtar stillingen som Hans Otto Lund og Steinar Kristiansen har delt på. Lund sluttet i jobben 14. oktober, mens Steinar Kristiansen kommer til å være i stillingen frem til nyttår.

– Jeg synes jo dette er veldig spennende og ser veldig frem til å begynne. Det er jo en mulighet til å være med å legge til rette for politikk og utvikling i Kristiansand, sier Horrigmo til KRS247.

Hun har ikke erfaring med partipolitisk arbeid tidligere, men har vært tilknyttet Minerva og Civita-miljøet og har også vært med i redkasjonen for tidsskriftet Stat og styring. Horrigmo har de siste fire årene jobbet sammen med den nybakte ordføreren og ser positivt på å fortsette samarbeidet.

– Jeg kjenner Harald Furre godt og jeg tror det vil gå veldig greit å fortsatt jobbe sammen med ham og ikke minst samarbeide med Jørgen Kristiansen. Og vi skal jo i gang med ganske mange spennende prosjekter, så det blir opp til meg å forme jobben selv i forhold til arbeidsoppgavene mine, sier Aase Marthe Horrigmo som tror hennes erfaring kommer godt med i spesielt arbeidet med en ny kommunestruktur.

– Jeg har vært med på en del utredningsprosesser i Norge, sånn at jeg kjenner den siden og har et faglig grunnlag. Så det er det jeg håper på å kunne bidra med i prosessen, sier Horrigmo som skal fullføre sine siste prosjekter i Oxford Research før hun begynner i sin nye jobb i midten av desember.