KRS247.no

Henter værvarsel...

Thorkildsen legger opp

I dag ble det kjent at spydkasteren Andreas Thorkildsen velger å legge opp. 34 åringen fra Kristiansand meldte på sin egen Instagramprofil at han velger å avslutte karrieren.

– Jeg har bestemt meg for å ende min karriere som profesjonell spydkaster. Det har vært en morsom reise. Takk for all støtte gjennom årene. Takk til alle som har hjulpet meg på veien, skriver Thorkildsen.

Andreas Thorkildsen er innehaver av den norske rekorden på 91,59 m. Han har også olympisk rekord på 90,57 m, satt under OL i Beijing, da han forsvarte sitt OL-gull fra Athen, og han er den eneste nordmann med to OL-gull i friidrett. Han har 2 EM gull, og 23. august 2009 ble han verdensmester i Berlin, og ble med det den første mannlige spydkasteren som har vunnet både OL-, VM- og EM-gull. Han har vunnet seks kongepokaler.

– Andreas Thorkildsen har de siste årene vært plaget av en hofteskade som har hindret han i å konkurrere. Han ble operert for skaden i 2014, og har siden drevet omfattende opptrening for å komme tilbake på internasjonalt toppnivå og satse mot OL i Rio. Dessverre så tåler fortsatt ikke hoften belastninga med å kaste med full fart i tilløpet og Andreas har bestemt seg for å avslutte en fantastisk karriere, melder friidrettsforbundet.