Annonse

Thorkildsen legger opp


Foto: Mohan, Flickr (CC-BY-NO)

I dag ble det kjent at spydkasteren Andreas Thorkildsen velger å legge opp. 34 åringen fra Kristiansand meldte på sin egen Instagramprofil at han velger å avslutte karrieren.

– Jeg har bestemt meg for å ende min karriere som profesjonell spydkaster. Det har vært en morsom reise. Takk for all støtte gjennom årene. Takk til alle som har hjulpet meg på veien, skriver Thorkildsen.

Andreas Thorkildsen er innehaver av den norske rekorden på 91,59 m. Han har også olympisk rekord på 90,57 m, satt under OL i Beijing, da han forsvarte sitt OL-gull fra Athen, og han er den eneste nordmann med to OL-gull i friidrett. Han har 2 EM gull, og 23. august 2009 ble han verdensmester i Berlin, og ble med det den første mannlige spydkasteren som har vunnet både OL-, VM- og EM-gull. Han har vunnet seks kongepokaler.

– Andreas Thorkildsen har de siste årene vært plaget av en hofteskade som har hindret han i å konkurrere. Han ble operert for skaden i 2014, og har siden drevet omfattende opptrening for å komme tilbake på internasjonalt toppnivå og satse mot OL i Rio. Dessverre så tåler fortsatt ikke hoften belastninga med å kaste med full fart i tilløpet og Andreas har bestemt seg for å avslutte en fantastisk karriere, melder friidrettsforbundet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer