Annonse

Telenor lanserer 4G+ i Kristiansand før sommeren


I forrige uke skrev vi om at Netcom skrudde på sitt nye LTE-A-nett i Kristiansand. Da sa Telenor at de ikke ønsket å kommentere deres planer før Mobile World Congress i Barcelona.

I går holdt teleselskapet pressekonferanse under messen og lederen for Telenor Norge, Berit Svenden, kunne fortelle at de justerer sitt mål for dekningen av deres 4G-nett fra å nå ut til 85 prosent til å istedet nå ut til 95 prosent av befolkningen.

– Vi reduserer samtidig prisene for kunder på reise i utlandet. I tillegg kunngjør vi at vi vil ta i bruk 4G+ i 200 av landets kommuner, sa Berit Svendsen ifølge nettstedet Tek.no

Som nevnt i artikkelen om Netcom sitt LTE-A-nett, ligger hemmeligheten i det nye nettet muligheten for å kombinere signaler over flere frekvenser. Telenor vil gjøre som Netcom og før sommeren kommer de til å ta i bruk to frekvensbånd som vil gjøre det mulig å oppnå opptil 300 megabit per sekund, en dobling i forhold til i dag. Svendsen sier at den nye teknologien vil vise igjen i abonnementspakkene de har til kundene sine.

Nøyaktig hvem som vil få Telenors 4G+ først, kan ikke dekningsdirektør Bjørn Amundsen gi noen detaljer om foreløpig, men steder med høy konsentrasjon av mobildatabrukere, som skolesteder og ikke minst de store byene, er prioritert. Nettet vil også kunne løse utfordringer med kapasitet for kjente utfartssteder.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar