Annonse

Tar skjenkestopp til retten


Foto: Pål Lomeland

Helse- og omsorgsdepartementet vil ikke gå med på at en inndratt skjenkebevilling kan regnes som straff.

For to år siden fikk selskapet som driver Londskråga Pub på Lund 20.000 kroner i bot for å ha skjenket alkohol til mindreårige. Daglig leder Per Sandø godtok boten, men reagerte kraftig da Kristiansand kommune i tillegg ville inndra skjenkebevillingen i fire uker skriver Fædrelandsvennen.

Puben fikk støtte av NHO Reiseliv, som klaget saken inn for Sivilombudsmannen. Han konkluderte med at inndragningen strider mot forbudet mot dobbeltstraff i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

– Dette er en sak som vil få stor betydning for våre medlemmer. Jeg vil anta at den går helt til Høyesterett, sier advokat Kjell Ola Berg i NHO Reiseliv til avisen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer