KRS247.no

Henter værvarsel...

– Tallene og trafikken er høyere enn i fjor

Den er plassert nederst og innerst på Sandens kjøpesenter.  Til tross for manglende mulighet for vareeksponering på gateplan er Handelens dag viktig også for Clas Ohlsson.

– Det er uten tvil årets høydepunkt. Det er et yrende liv, og det koker i Markens. Alle ansatte i butikken gleder seg til denne dagen, sier butikksjef Oddbjørn Egeland.

For Egeland og hans ansatte startet dagen klokken 05.00. Det er nemlig mye forberedelser som skal gjennomføres før åpningstid.

– Vi må finne frem produkter, rigge til med salgsboder, varene skal prises, de må endres i datasystem. Det er masse arbeid som ikke kundene tenker gjennom. Og alt må være på plass før det smeller klokken 07.00. Vi kjøper ikke inn partivarer, men vi finner frem produkter som skal fases ut. Men du kan også gjøre ulike kupp hos oss på Handelens dag.

Mange av butikkene i sentrum av Kristiansand er avhengige av gode salgstall på Handelens dag. Slik er det ikke for den kjedestyrte dingsebutikken.

– Hos oss lever vi best av hverdagen og jevn trafikk hele året rundt, sier Egeland.

Han kan dog berette om en god start på dagen.

– Tallene og trafikken er høyere enn i fjor. Kanskje fordi vi har et bedre tilbud, men også været er på vår side. Nå klokken 12 har vi omlag 100 flere betalende kunder i år enn på samme tid i fjor. Det er et tegn på at det blir en bra dag.