Annonse

Synne kommer


Uværet Nina herjet i januar. Synne treffer Sørlandet med stor kraft denne helgen. | Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Det varsles om opp mot 200 millimeter nedbør flere steder i Rogaland og Vest-Agder. Det er særlig indre strøk som kan vente seg det aller verste av nedbøren, men langs kysten skal det storme.

– Det er mest på grunn av nedbøren at Synne blir karakterisert som ekstremvær. Det kommer inn en front, og i stedet for å vandre videre blir fronten liggende over Sør-Norge. Der ligger den og dumper nedbør, sier vakthavende meteorolog Frode Håvik Korneliussen fra StormGeo.

Det er mye nedbør på vei, kombinert med kraftig vind. Sterk kuling og liten storm i perioder, mens Lindesnesområdet kan vente seg full storm i kastene hele lørdagen.

– Det blåser godt og regner mye, sier Korneliussen.

Agder Politidistrikt sendte ut følgende melding i dag.

NVE har økt flomberedskapen for Vest-Agder og deler av Aust-Agder som følge av ekstremværet. Vakthavende hydrolog Heidi Stranden sier det ikke er mange steder som slipper unna økt vannføring.

– Det blir ordentlig innevær og fryktelig mye regn. Det er ikke første gangen det regner i høst så det er godt og vått flere steder. Mer regn vil føre til mer vann i elvene og flom veldig mange steder. Det er mye nedbør som faller over store områder, sier Stranden til KRS247.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer