KRS247.no

Henter værvarsel...

Synne kommer

Det varsles om opp mot 200 millimeter nedbør flere steder i Rogaland og Vest-Agder. Det er særlig indre strøk som kan vente seg det aller verste av nedbøren, men langs kysten skal det storme.

– Det er mest på grunn av nedbøren at Synne blir karakterisert som ekstremvær. Det kommer inn en front, og i stedet for å vandre videre blir fronten liggende over Sør-Norge. Der ligger den og dumper nedbør, sier vakthavende meteorolog Frode Håvik Korneliussen fra StormGeo.

Det er mye nedbør på vei, kombinert med kraftig vind. Sterk kuling og liten storm i perioder, mens Lindesnesområdet kan vente seg full storm i kastene hele lørdagen.

– Det blåser godt og regner mye, sier Korneliussen.

Agder Politidistrikt sendte ut følgende melding i dag.

NVE har økt flomberedskapen for Vest-Agder og deler av Aust-Agder som følge av ekstremværet. Vakthavende hydrolog Heidi Stranden sier det ikke er mange steder som slipper unna økt vannføring.

– Det blir ordentlig innevær og fryktelig mye regn. Det er ikke første gangen det regner i høst så det er godt og vått flere steder. Mer regn vil føre til mer vann i elvene og flom veldig mange steder. Det er mye nedbør som faller over store områder, sier Stranden til KRS247.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/236046403″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/236046370″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]