KRS247.no

Henter værvarsel...

Symbolsk markering for Palestina

I ettermiddag mobiliserer Palestinakomiteens lokallag over hele landet til markering av at det er ett år siden Israel startet «Operation Protective Edge» og de tar i bruk både stand i byen, men også sosiale medier.

– Ja, vi ønsker at folk som også sitter på hytta eller andre plasser kan delta ved å markere sin motstand mot Israels blokade av Israel, sier Åsmund Mjåland fra Palestinakomiteen i Vest-Agder til KRS247 og håper på stor mobilisering blant folk i hele landet med tegninger og legofigurer både på sosiale medier som Instagram, men også at folk kommer til standen deres i sentrum og leverer de inn.

Markeringen blir en mindre utgave av den som blir arrangert i Oslo, men Mjåland tror likevel at den kan ha en effekt og utelukker ikke at det blir flere markeringer hvis det er nødvendig.

– Absolutt, vi får jo håpe at vi slipper å mobilisere til så mange markeringer som vi gjorde i fjor under krigen, men det kan bli flere arrangementer som kommer til å handle om Palestina og Gaza utover sensommeren og høsten, sier han.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/213771265″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]