KRS247.no

Henter værvarsel...

Sykehusklovnene blir fast innslag på barneposten

Fra høsten vil Sørlandet sykehus få jevnlig besøk sykehusklovnene. Det er to lokale ildsjeler som har sørget for at klovnene nå blir et fast innslag på barneposten.

Merete Gulbrandsen og Inger Mjøs ønsket å gjøre noe for barn som hadde det vondt, og som ofte må tilbringe lange perioder på sykehuset. Begge vet av erfaring hva sykehusklovnene betyr for både barna som er syke, men også for foreldre, og søsken.

ingermjøs_meretegulbrandsen

Merete Gulbrandsen (t.v.) og Inger Mjøs har samlet inn nærmere 300 000 kroner slik at sykehusklovnene kan besøke Sørlandet sykehus regelmessig (Foto: Heidi Rosander Lund)

– Dette betyr veldig mye. Det å være barn på sykehus, det er ikke alltid like lett. De må gjennom veldig mye vondt. Det er dager som er lange og det skjer ting som barna ikke har kontroll over. Sykehusklovnene gjør at barna får et positivt avbrekk i hverdagen, sier Guldbrandsen.

I slutten av juni var det et aldri så lite kickoff før sommeren. Ordfører Arvid Grundekjøn tok seg tid i ferien sin til å klippe snoren som åpnet for klovnerier ved Sørlandet sykehus. Det var glade barn, og store smil som alle hadde gledet seg til dagen hvor klovnene kom på besøk.

– Å, det var så fint å være der den dagen. Vi var litt flue på veggen og bare tok inn stemningen, atmosfæren og smilet til barna. Det var så godt, et øyeblikk som brant seg fast på netthinnen, sier Inger Mjøs.

Sykehusklovnene hadde sin spede oppstart i 2001 med gründer Tove Karoliussen og hennes klovn Beate Kræsj Pling. I dag er det 25 profesjonelle skuespillere tilknyttet organisasjonen, som driftes på søknads- og gavemidler.

– Sykehusklovnene er en ideell organisasjon. Det betyr at vi må sørge for at det økonomiske er på plass for å få dem til å komme. De har søkt om statsstøtte men foreløpig har de ikke fått dette. Det er utrolig å se hvor gavmilde folk har vært i forhold til dette prosjektet. Vi skulle samle inn 50 000 kroner men nå fått opp i mot 300 000 kroner, sier Gulbrandsen.

– Etter hvert så trengte vi ikke gå ut å spørre etter penger. Da kom folk til oss for å spørre om å kunne bidra, supplerer Mjøs.

Nå skal altså klovnene på fast basis bidra til positive opplevelser og pusterom for barn og unge på barneposten på Sørlandet sykehus. Først to ganger i måneden, deretter ukentlig.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215118111″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]