Annonse

Sykehuset må kutte 200 årsverk


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

De neste fire årene vil sykehusøkonomien bli så trang at 200 årsverk må bort, samtidig som man behandler flere pasienter. Det kommer frem i den økonomiske langtidsplanen for 2016-2019 som legges frem for sykehusstyret i neste uke.

Utfordringen er investeringer. Nybygget til psykiatrien er blitt 250 millioner kroner dyrere siden første anslag på 750 millioner kroner. Nå ser det ut til å ende på tett oppunder en milliard. Dette skal lånefinansieres, og lånet skal nedbetales delvis over driftsbudsjett som skal avføde overskudd på 125 millioner kroner i året, skriver Fædrelandsvennen.

Det vil også kreves større investeringer til IKT og medisinsk utstyr.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer