Annonse

Sykehusdirektøren ønsker tre sykehus på Agder


FOTO: Tor Erik Schrøder kengurufoto.com

Direktør Jan-Roger Olsen anbefaler å videreutvikle en driftsmodell med tre sykehus, der sykehuset i Kristiansand gjøres til hovedsykehus. Det kommer frem i innstillingen hans til styret i Sørlandet sykehus. Olsen mener det er nødvendig med betydelige omlegginger for å utvikle et godt sykehustilbud i årene som kommer.

– Jeg mener en modell med tre sykehus i Agder vil kunne ta opp i seg de endringene som kommer i den nasjonale planen. Men skal vi ha økonomisk bærekraft og kunne utvikle og utvide tilbudet til befolkningen på Sørlandet, forutsetter det mest mulig samling av vakt- og beredskapsordninger, og minst mulig dublering av funksjoner, sier sykehusdirektør Jan-Roger Olsen i en pressemelding.

Han understreker at sykehuset står overfor store utfordringer.

– Driften slik vi kjenner den i dag kan ikke fortsette. Langt flere og stadig eldre pasienter skal ha behandling. Vi har økende utfordringer med å rekruttere spesialister. Sørlandet sykehus skal holde tritt med medisinskfaglig utvikling og høyere krav til kvalitet, sier Olsen videre.

I oktober 2012 startet arbeidet med utviklingsplanen direktøren i dag la frem. Siden har fagfolk, brukere, tillitsvalgte, kommuner og politikere deltatt i ulike arbeidsgrupper og diskusjonsfora. Debatter har gått i media, og det har blitt arrangert folkemøter.

– Engasjement og uro er naturlig når vi diskuterer store endringer i full åpenhet. Fremtidens pasienter er tjent med at flest mulig kjenner til de utfordringene sykehuset har og deltar i debatten.

Regjeringen legger frem sin nasjonale helse- og sykehusplan denne høsten. Etter den tid kan styret behandle en endelig og detaljert Utviklingsplan 2030, som vil være tilpasset de nasjonale føringene.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar