KRS247.no

Henter værvarsel...

Svindlet av kartselskap

Det kommunale parkeringsselskapet Kristiansand Parkering er en av en rekke bedrifter og kommuner som har blitt rammet av svindelen til Det Norske Kartselskapet AS. VG har den siste uken stukket hull på en rekke påstander fra selskapet som ikke har levert det bedriftene har betalt for.

I Kristiansand Parkering sitt tilfelle, dreier det seg om rundt 5.000 kroner som de har betalt kartselskapet for å dukke opp på GPSen til folk som har en slik enhet fra Garmin. Ifølge kartselskapet skal parkeringsselskapets logo dukke opp på GPSen idet vedkommende nærmer seg området.

Kartselskapet skriver på sine nettsider at bedrifter som har kjøpt en tjeneste blir lagt inn som et interessepunkt (PointOfInterest) i en egen POI-fil som Garmin-brukere kan laste ned fra nettsidene til kartselskapet. Men ifølge avisen har ikke selskapet, som er basert i Oslo, oppdatert sin POI-fil siden 2013. Det innebærer at alle kunder som tror de har kjøpt GPS-synlighet etter 2013, har ikke fått den tjenesten de har betalt for.

Ole Jacob Rynning-Tønnesen, som er avdelingsleder i Kristiansand Parkering vurderer å engasjere advokat for å undersøke om det er grunnlag for å kreve pengene tilbake fra kartselskapet.

GPS-produsenten Garmin avviser overfor VG at de har et samarbeid med kartselskapet og ønsker at de fjerner alle linker til Garmin fra deres nettsider.

Kartselskapet, som eies av Laila Mjeldheim (41), sier ifølge avisen at de er avhengig av fornøyde kunder og tar alle klager på alvor. Hun ber samtidig om at dersom noen kunder skulle være misfornøyde så blir de oppfordret til å ta direkte kontakt med selskapet.

Det Norske Kartselskap ble etablert i 2007 og hadde en periode kontorer i Henrik Wergelandsgate i Kvadraturen.