KRS247.no

Henter værvarsel...

– SV har en enorm jobb å gjøre

SV i Kristiansand, og i Agderfylkene generelt, har kort tid til kommunevalget i år. Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener partiet har flere store utfordringer frem mot høsten.

– SV hadde samling i bånn denne helgen. Denne bunnen har vist seg å være langt nede, og går de ytterligere ned er det fare for partiets fremtid på Sørlandet, sier Udjus til KRS247.no.

– Hva med hele landet?

– I de aller største byene er det nok plass til et parti til venstre for Arbeiderpartiet, men i de mindre byene som Kristiansand, Mandal, Lyngdal, Grimstad og Lillesand må de kjempe for harde livet til høsten.

Trange kår til venstre

Kristiansand er en stor by i norsk målestokk. Udjus synes det er rart at SV ikke lykkes bedre.

– Det er klart at AP vokser seg store, også på bekostning av SV. Nå vokser Miljøpartiet de Grønne vokse med spennende navn i Kristiansand. Når da Rødt ligger og vaker med sitt ene mandat, er det ikke mange stemmer igjen å kjempe om!

Redaktøren etterlyser et mer synlig SV, særlig sørpå. Han tror kampen om miljøvelgerne blir så hard at de fort kan mislykkes, og han tror partiet gjorde rett i å ta partinavnet enda mer på alvor.

– Mer sosialisme med stor S! Partiet må finne tilbake til seg selv, og partileder Lysbakken holdt en veldig god tale om det i helgen.

Hør hele intervjuet her, hvor Udjus blant annet diskuterer partilederen i SV, Audun Lysbakken.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/196155340″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]