Annonse

– SV har en enorm jobb å gjøre


Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

SV i Kristiansand, og i Agderfylkene generelt, har kort tid til kommunevalget i år. Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener partiet har flere store utfordringer frem mot høsten.

– SV hadde samling i bånn denne helgen. Denne bunnen har vist seg å være langt nede, og går de ytterligere ned er det fare for partiets fremtid på Sørlandet, sier Udjus til KRS247.no.

– Hva med hele landet?

– I de aller største byene er det nok plass til et parti til venstre for Arbeiderpartiet, men i de mindre byene som Kristiansand, Mandal, Lyngdal, Grimstad og Lillesand må de kjempe for harde livet til høsten.

Trange kår til venstre

Kristiansand er en stor by i norsk målestokk. Udjus synes det er rart at SV ikke lykkes bedre.

– Det er klart at AP vokser seg store, også på bekostning av SV. Nå vokser Miljøpartiet de Grønne vokse med spennende navn i Kristiansand. Når da Rødt ligger og vaker med sitt ene mandat, er det ikke mange stemmer igjen å kjempe om!

Redaktøren etterlyser et mer synlig SV, særlig sørpå. Han tror kampen om miljøvelgerne blir så hard at de fort kan mislykkes, og han tror partiet gjorde rett i å ta partinavnet enda mer på alvor.

– Mer sosialisme med stor S! Partiet må finne tilbake til seg selv, og partileder Lysbakken holdt en veldig god tale om det i helgen.

Hør hele intervjuet her, hvor Udjus blant annet diskuterer partilederen i SV, Audun Lysbakken.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar