KRS247.no

Henter værvarsel...

SV: – Det er ikke noen overraskelse

Kristiansand kommune kommer ikke til å klare sine egne klimamål innen 2020. Det er en av konklusjonene i kommunens egen klimamelding for 2016. SVs Melissa Lesamana mener dette problemene startet allerede på 90-tallet.

– For å si det rett ut så er ikke dette noen overraskelse. Vi har sett at fra tidlig 90-tallet har man bevegd seg bort fra flere ambisiøse miljøtiltak. Da er det eneste mulige utfallet av en slik politikk at utslippene går opp, sier Lesamana til KRS247.

For utslippene går opp. Utslippene fra veitrafikk ser ut til å ha stabilisert seg på et høyt nivå og er 35-40 prosent høyere enn i 1991. 1991 er på flere området året man skal ha som utgangspunkt når kalenderen viser 2020. Lesamana mener det er altfor tilrettelagt for privatbilisme i Kristiansand.

– Det all forskning viser er at jo mer man legger til rette for privatbilisme, jo mer tar folk bilen. Jo mer du tilrettelegger for og stiller krav til at man får en dreining over på buss, sykkel og gange – jo mer benytter folk seg av det, sier Lesamana.

Hun mener busstilbudet er relativt dårlig, og hun mener busstilbudet til dels var bedre på 90-tallet. Dessuten trengs det gjennomgående bussfelt som gjør at bussen kommer seg frem, og ikke blir stående fast i rushtiden.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/265849325″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]