Annonse

Studenter overtok Hånes skole


Mathias synes det er gøy å få Linda som lærer. Foto: Tore Mydland

– Noen ganger tar de feil, og det er morsomt. Ordene kommer fra Mathias, elev ved 4. trinn på Hånes skole. De ufeilbarlige han sikter til er lærerstudentene som denne uka har overtatt all undervisning på skolen.

Hånes skole har nemlig fått en såkalt skoleovertakelse. Denne formen for praksis går ut på at studenter ved lærerutdanningen på Universitetet i Agder overtar all undervisning på skolen gjennom en toukersperiode. Den siste uken drar også skolens ordinære lærere bort, slik at studentene får muligheten til å klare seg helt på egenhånd. Dette opplever studentene som en svært givende form for praksis, da dette gir en god smak på hvordan det er å jobbe som lærer på ordentlig. Noen av studentene får også forsøkt seg i rollene som rektor, inspektør, IKT-ansvarlig og sosiallærer. Studentrektor Bård, mener at de klarer seg bra i lærernes fravær.

– Ja, så absolutt. Folk her er veldig fleksible og rause med hverandre, så dette går veldig bra.

(Saken fortsetter under bildet)

Student Åsmund får prøvd seg som klasseleder en hele uke.  Foto: Tore Mydland
Student Åsmund har fått prøvd seg som klasseleder en hel uke. Foto: Tore Mydland

Student Linda er veldig begeistret over skoleovertakelsen.

– Det er helt fantastisk. Dette gir oss en kjempemulighet til å kjenne på hvordan det er å være lærer på ordentlig. Jeg lærer så vanvittig mye mer enn forelesning og lesesal. Her må vi tenke på mer enn bare oss selv, og vi må møte forventningene fra både voksne og barn.

Vi treffer Linda i grupperommet, der hun sitter og spiller Ludo med Mathias. Her kan du høre hva Mathias synes om å ha Linda som lærer.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar