KRS247.no

Henter værvarsel...

Studentene gir tilbake igjen

For andre år på rad er det klart for Studentaksjonen i Kristiansand og de har merket stor interesse rundt årets aksjon som kommer litt senere i gang enn det den gjorde i 2016.

– I fjor så var jo innsamlingsaksjonen den 3. september og nå så er det den 23. september, altså nå på lørdag. Dette er jo noe nasjonalt har funnet datoer til, så må vi jobbe litt rundt og finne ut en der det ikke skjer så mye i byen ellers. Og det er jo veldig gøy at vi kan komme inn og lage litt liv i Kristiansand sentrum, sier Silje Hansen Overvåg, styreleder i Studentaksjonen Kristiansand til KRS247 og fortsetter med å si at det er mange som har meldt seg på.

– Da vi åpnet påmeldingsskjemaet så ser vi kanskje ti til tjue hver dag som melder seg på og vi har fått veldig god respons fra lokale bedrifter som vil sponse oss med premier og ordføreren og rektoren på UiA og andre studentorganisasjoner som er veldig positive til dette. Så vi ser absolutt at folk kjenner oss igjen fra i fjor og er veldig engasjert til å være med, som er utrolig gøy, sier hun.

I år som i fjor går aksjonen til et formål knyttet til utdanning og det er barn og unge i Faryab-provinsen i Afghanistan som har falt ut av det vanlige skolesystemet som får nyte godt av midlene som samles inn.

– Pengene går rett og slett uavkortet til formålet vårt, det der det som er det viktigste, sier Maria Muri Reed.

– Pengene som vi får inn, de ser vi gjør nytte. På to aksjoner så har vi samlet inn 1,1 millioner som har gitt lese- og skriveopplæring til 1 170 barn, forteller Overvåg.

Hør mer om aksjonen her.