Annonse

– Stress ned i julen


Foto: Helge Martin Markussen

Biskop Stein Reinertsen hadde det nok travlere som prest enn han har som biskop. Det kunne han fortelle Helge Martin da han gjestet Våkn Opp på selveste julaften.

– Det er roligere nå, men da jeg var prest var det gjerne både to og tre gudstjenester på julaften, forteller han.

Han feirer en tradisjonell jul sammen med sin kone og sine barn, der kalkun står på menyen i kveld. Han mener det ikke er noe galt i å spise godt i jula.

– Det skal være forskjell på hverdag og fest, og jula er jo en fest, sier Reinertsen som likevel ønsker at vi skal tenke en tanke på de som ikke har det så bra.

– Det er jo enda slik at mange møter stengte dører i jula, slik Maria og Josef gjorde. Selv 2000 år senere, forteller han.

Han beste råd for å finne roen i julen er å stresse ned, og slå av mobilen.

– Du må ikke sjekke mailen i jula. Koble av, og feir en analog jul, anbefaler Biskopen

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar