KRS247.no

Henter værvarsel...

– Streiken er likevel overdrevet

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener streiken i dag er en overdrevet reaksjon på det han omtaler som «moderate endringer» fra regjeringens side. Dette til tross for sterke reaksjoner rundt utspillet.

– En slik streik er en sterk reaksjon, forteller Vidar Udjus på telefon fra Gardermoen.

Han sitter selv streikefast på hovedflyplassen.

– Etter min mening er det ikke så radikale endringer regjeringen foreslår. Den totale antallet timer som er lov å jobbe skal ikke økes, den totale overtidsrammen skal ikke økes, større fleksibilitet når det kommer til helgejobbing. Jeg tenker at arbeidslivet må følge økonomien, sier Udjus til Radio Sør.

Provosert LO-leder

Det Udjus sier provoserer streikekoordinator Lars Klottrup Berge fra LO. På en annen side blogger Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum at «fagrørsla meler kun egen kake og har null interesse for arbeidslivet generelt». Udjus vil ikke gå like langt i sin kritikk, men mener at Stavrum er inne på noen vesentlige poenger rundt streiken.

– Jeg synes han setter ting veldig på spissen, men det kan man anklage arbeidstakerorganisasjonene for det samme. Et lite fleksibelt arbeidsliv er en stor årsak til at jobbveksten går så tregt i sørlige Europa. Samtidig er det helt klart kjipere å sitte som midlertidig ansatt fremfor fast ansatt.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/188301555″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]